søndag 4. august 2013

Chilisalt.

Enda et krydderinnlegg!

Denne gangen ble det chilisalt og oppskriften fant jeg her. Den ble fulgt til punkt og prikke, og ble kjempebra!


Ingredienser
- 3 små røde chili (en med frø og to uten frø)
- 2 teskjeer/1 spiseskje parikapulver
- 1 dl havsalt

Bland alt i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser, spre utover en ildfast form eller stekeplate på ca 65 grader i ovnen til det har tørket.


Ta den ut en gang i blant og rør rundt for å unngå at det klumper seg veldig.
Når alt er ferdigtørket (1-2 timer) må du gjerne knuse det litt ekstra i en morter før du heller det på fine glass.


God søndag!

2 kommentarer:

  1. Wow, how cool! Sikkert bedre for en enn vanlig salt også, siden chili setter fart på forbrenninga ;) Men bruker du det til alt nå? Ser for meg at det smaker ganske sterkt, iallefall i forhold til vanlig sant:P

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ble veldig godt, men ikke så sterkt at du ikke kan bruke mye. Men samtidig så er det salt, så det begrenser seg hvor mye man kan bruke i slengen. Godt med noe som tar maten ett steg videre, liksom ;)

      Slett