lørdag 17. januar 2015

Maissuppe

Jeg har visst havnet litt på suppekjøret den siste tiden. Ikke noe galt i det, for så vidt, men jeg ville bare advare om at det kommer flere innlegg om suppe enn vanlig.

Dagens suppe er maissuppe!


Nå er det en stund siden jeg faktisk lagde denne, så oppskriften er litt så som så. Slik det alltid bruker å være når jeg lager mat. "Ha oppi til det ser bra ut", "kok til det er ferdig". Ja, du skjønner greia.

Til å lage en deilig, tykk og kremete maissuppe til ca 4 porsjoner trenger du:

- 1 stor løk
- 2 ss olivenolje
- 4 middels store poteter (gjerne melete)
- 1-2 små bokser mais (spørs hvor glad du er i mais, men siden du lager maissuppe så trenger du sikkert to bokser)
- Matfløte eller melk til å gjøre suppen mer rund og god
- 150 gr bacon eller stekt skivet sjampinjong dersom du vil kjøre vegetarstilen

Del opp potetene i terninger og finhakk løken. Varm opp oljen i en gryte og ha løk, poteter og mais oppi. Stek på middels varme mens du rører noen minutter slik at de har blitt myke.
Hell over vann slik at du har akkurat dekket grønnsakene og la det koke til alt er mørt.
Stek bacon og/eller sjampinjong mens suppen koker.
Når potetene har blitt ganske myke moser du alt med en stavmikser til du har fått en glatt og fin suppe. Spe gjerne på med litt matfløte eller melk for å mildne den opp. Smak til med salt og pepper.

Hell suppen i søte skåler og dryss over bacon/sopp/urter og server rykende varm med godt brød til.


God middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar